ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους επενδυτές

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους επενδυτές

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2015 ο υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

«Δεν άκουσα κανέναν σε αυτή την αίθουσα μία λέξη καταδίκης για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας που έχει καταληφθεί από αναρχικά στοιχεία για τις φθορές που γίνονται, για την εικόνα που μεταδίδει η χώρα μετά από τόσα χρόνια», είπε αρχικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικράτησε στην πρωτεύουσα. Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «δεν ξέρω ποια συμφέροντα υπηρετείτε όταν δημιουργείτε ανασφάλεια στους επενδυτές που έρχονται να εμπιστευτούν όχι μόνο τα λεφτά τους αλλά και τα μυαλά αυτού του τόπου, απειλώντας τους με έξοδο όπως προχθές».

Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την απορία του για το τι θα κάνει όταν στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει πια Μνημόνιο. «Το πρόβλημα για μας δεν είναι αν υπάρχει ζωή πέρα από το Μνημόνιο. Για μας υπάρχει και ζωή και πρόταση. Ποιος όμως θα είναι ο κακός τον οποίο μεθαύριο θα στιγματίζετε; Ποια θα είναι η διαφορετική πολιτική την οποία θα ακολουθήσετε; Εδώ είναι το μεγάλο σας πρόβλημα. Γι αυτό έχετε και τη μεγάλη αγωνία να προκαλέσετε με κάθε δυνατό τρόπο, εκβιάζοντας, προπηλακίζοντας δημιουργώντας σκιές ώστε η Βουλή να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας και χάσετε το δημοσκοπικό σας μομέντουμ. «Αυτός είναι ο φόβος των στελεχών του όταν γίνουν εκλογές το 2016, διότι τότε δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, κατά την τελευταία χρονιά στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως μέχρι σήμερα όσοι στόχοι τέθηκαν όχι μόνο επιτεύχθηκαν, αλλά «τους έχουμε υπερβεί». Έκανε μάλιστα αναφορά στην πρόσφατη υπογραφή τελικής συμφωνίας με την Κόσκο για την νέα επένδυση των 230 εκ. ευρώ, υπογράμμισε με στοιχεία την κατακόρυφη αύξηση στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και τόνισε την αύξηση κατά 2 δις περίπου του ναυτιλιακού συναλλάγματος που εισέρευσε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

«Αν δεν μεγαλώσουμε την πίτα της εθνικής Οικονομίας με τις επενδύσεις που δρομολογούμε τότε πως θα μεγαλώσουμε το ΑΕΠ της χώρας και πως θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους;» ρώτησε απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτοχρόνως έκανε αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα στον τομέα του θαλάσσιου Τουρισμού και είχαν ως αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη άνοδο της κρουαζιέρας σε ποσοστό 13% σε σχέση με πέρισυ και κατά 35% στα μεγάλα σκάφη αναψυχής.

Εξάλλου ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις αλλαγές που δρομολογούνται στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και το άνοιγμα ιδιωτικών σχολών οι οποίες τονώνουν την ανταγωνιστικότητα του Έλληνα ναυτικού και διευκολύνουν όλο και περισσότερους νέους να βρουν εργασιακή διέξοδο στη θάλασσα.
Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις