ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς η τρόικα επέβαλε τις εξελίξεις σε Σαμαρά-Βενιζέλο!

Πώς η τρόικα επέβαλε τις εξελίξεις σε Σαμαρά-Βενιζέλο!

«Καμιά λύση πριν λύσετε το πολιτικό σας πρόβλημα», διαμήνυσαν στον πρωθυπουργό!

Το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στις χθεσινές (08/12/2014) εξελίξεις στην ουσία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newsbomb.gr, επιβλήθηκε απ' την τρόικα με εκβιαστικό τρόπο. Και στον εκβιασμό της υπέκυψαν - για μια φορά ακόμα - Σαμαράς και Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι σε δραματικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup με Μέρκελ, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί το μήνυμα που έλαβαν ήταν εκβιαστικό μεν, σαφές δε:

- Δεν θα φτάσουμε σε λύση τη διαπραγμάτευση, πριν εσείς λύσετε το πολιτικό σας πρόβλημα!

Κατόπιν αυτής της «εντολής» Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι πήραν μεν απ' το Eurogroup τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, αλλά χωρίς την παραμικρή δέσμευση για κατάληξη των διαπραγματεύσεων (ίσα-ίσα, το αντίθετο...) ανέκρουσαν πρύμναν και εκόντες-άκοντες (τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο αντιπρόεδρος, ο οποίος κάποια στιγμή ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του) όρισαν πολύ νωρίς τις ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Μετά και τις εξελίξεις αυτές, όπως μας έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ., εφόσον δεν επιτευχθεί Προεδρική πλειοψηφία, πλέον οι πιθανές (σχεδόν σίγουρες) ημερομηνίες εκλογών είναι η 25η Γενάρη ή η 1η Φλεβάρη.

Παραδέχονται ότι δεν έχουν 180, εκτός αν διασπάσουν ΑΝΕΛΛ-ΔΗΜΑΡ!

Σε ό,τι αφορά τώρα στο δραματικό παρασκήνιο γύρω απ' το εάν η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τους 180, είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που έγινε την Κυριακή (07/12/2014) αργά το βράδυ στη Βουλή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Σε ομήγυρη βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. συζητούσαν για το θέμα αυτό οι (προερχόμενοι απ' το ΛΑΟΣ) Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζονταν σχετικά αισιόδοξος. Ωστόσο ο Άδωνης τον προσγείωσε λέγοντάς του:

- Μάκη, οι 180 δεν υπάρχουν, μη τα λες. Και ούτε είναι εύκολο να τους βρούμε, για να μη σου πω ότι είναι αδύνατο!

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε πολύ πρόσφατα σε ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. ότι «έχουμε μαζέψει 173-174 έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που είχαμε μεταξύ των ανεξάρτητων»!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι για να φτάσουν στο πολυπόθητο «180» δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πλην της διάσπασης των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε από εκεί να "αλιεύσουν" όσους λείπουν!

Μάλιστα, όπως εγκύρως πληροφορηθήκαμε, όταν ο Μ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο σε καμιά ψηφοφορία, έπεσε παγωμάρα στο Μαξίμου, αφού τον θεωρούσαν σίγουρο!

Ονοματολογία...

Στο μεταξύ στην «πιάτσα» έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα ονόματα για τον κοινό υποψήφιο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, της αμηχανίας τους, ότι τη Δευτέρα (08/12/2014) αργά το βράδυ το μεν επιτελείο Σαμαρά διέρρεε ότι σήμερα (08/12/2014) ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου, ενώ ο Βενιζέλος έλεγε ότι δεν υπάρχει ακόμα αυτό το όνομα!

Επίσης είναι χαρακτηριστικό, ότι απ' το ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν σε ονόματα ακόμα και της Μαρίας Δαμανάκη ή της Λούκας Κατσέλη, η οποία έχει επιλέξει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ!

Πάντως, τα ονόματα που ακούγονται ακόμα είναι αυτά του Στ. Δήμα, της Μαριέττας Γιαννάκου, του Δημ. Αβραμόπουλου (με λίγες ωστόσο πιθανότητες...), του Π. Πικραμένου, του Νικ. Διαμαντούρου, του Β. Σκουρή, του Δ. Παντερμαλή, ακόμα και του Αλ. Παπαδόπουλου!

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, πως ο Κ. Καραμανλής συνεχίζει σταθερά να αρνείται κάθε πιθανή πρόταση που να τον αφορά...

Σχετικές ειδήσεις