ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: O Σαμαράς προχώρησε «σε μία κίνηση με μεγάλο διακύβευμα»

FT: O Σαμαράς προχώρησε «σε μία κίνηση με μεγάλο διακύβευμα»

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός προκήρυξε την πρόωρη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «σε μία κίνηση με μεγάλο διακύβευμα», μετά την απόφαση του Eurogroup ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να λάβει την τελευταία δόση του προγράμματος βοήθειας.

Η εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να καταφέρει οριακά τις 180 ψήφους που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου στον τρίτο γύρο.

«Το στοίχημα του πρωθυπουργού φαίνεται να βασίζεται στην ελπίδα ότι μία νέα υπόσχεση για τερματισμό του μισητού μνημονίου θα είναι αρκετή για να επιτύχει την κοινοβουλευτική στήριξη που χρειάζεται.

Μία κατάρρευση της κυβέρνησης, που θα συνοδεύονταν από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που θα ακολουθούσαν, θα βύθιζε την Ελλάδα σε αναταραχή και θα περιέπλεκε πολύ τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της» αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυμπανίσει ότι θέλει μία ριζική αναδιάρθρωση του χρέους και πολύ υψηλότερες δημόσιες δαπάνες».

Σχετικές ειδήσεις