ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βροχή» παραιτήσεων από κρατικές θέσεις – Μύρισε εκλογές

«Βροχή» παραιτήσεων από κρατικές θέσεις – Μύρισε εκλογές

Παρά τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης ότι θα βρεθούν οι 181 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι υποψήφιοι βουλευτές αρχίζουν να λαμβάνουν … θέση μάχης.

Ήδη, έχουν σημειωθεί παραιτήσεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού, οι οποίες αν μη τι άλλο έχουν ….έντονο άρωμα εκλογών.

Στην περίπτωση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιανίδη, ο οποίος υπέβαλε χθες Δευτέρα 15/12 την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, η προοπτική είναι ξεκάθαρη, καθώς με ανακοίνωσή του σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Μυτιλήνη δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να πολιτευτεί στο νομό Λέσβου.

Στο ίδιο «κάδρο» τοποθετείται και η παραίτηση του Μιχάλη Κατρίνη από τη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Κατρίνης, ο οποίος παρέμεινε επί οκτώ μήνες στην προεδρία του ΟΚΑΝΑ, δήλωσε εξηγώντας την απόφασή του ότι: «Υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να μπορώ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. Επιλέγω να δώσω τη μάχη για μια Ελλάδα που θα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα δίνει ελπίδα, όραμα και ασφάλεια στους πολίτες της. Επιλέγω να δώσω τη μάχη για την Ηλεία, τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Σε όλους αυτούς οφείλω πολλά. Επιλέγω να αφήσω ένα δημόσιο αξίωμα και να δώσω τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ, για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που κανείς δεν μπορεί να απαξιώνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρίνης είχε διατελέσει και παλιότερα βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές;

Από την 1η Δεκεμβρίου είχε υποβάλει την παραίτησή ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας» (ΕΣΥΠ), Άγγελος Τόλκας, την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευτεί σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν δε εκλεγεί Προέδρος της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι …ίδια χαρακτηριστικά έχει ακόμα μια παραίτηση η οποία αναμένεται εντός της ημέρας, σήμερα Τρίτη 16/12. Πρόκειται για την αναμενόμενη αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις