ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Σκοντάφτει στο πρώτο εμπόδιο η Αθήνα

Financial Times: Σκοντάφτει στο πρώτο εμπόδιο η Αθήνα

Ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο τρίτο μέρος της διαδικασίας στις 29 Δεκεμβρίου, ερμηνεύουν οι Financial Times ότι δείχνει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας.

«Η Αθήνα σκοντάφτει στο εμπόδιο της πρώτης ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Financial Times.

«Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν το Σταύρο Δήμα πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρώτη ψηφοφορία αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία κατά το τρίτο μέρος της διαδικασίας στις 29 Δεκεμβρίου και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές», γράφει η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ότι είναι αρκετές οι ψήφοι που εξασφάλισε ο Σταύρος Δήμος κατά την πρώτη ψηφοφορία ώστε η κυβέρνηση να είναι ακόμη στο παιχνίδι με ευκαιρίες αλλά πρέπει να πειστούν κι άλλοι βουλευτές να τη στηρίξουν. Γίνεται όμως ανωνύμως αναφορά και στη δήλωση μέλους του ΠΑΣΟΚ ότι «η εξασφάλιση άλλων 20 βουλευτών σε ένα ήδη πολωμένο κλίμα είναι δύσκολο έργο... Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εκλογές, τον επόμενο μήνα».


Κ. ΤΖ.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr


Σχετικές ειδήσεις