ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τη 2η ψηφοφορία

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν τη 2η ψηφοφορία

Καταιγιστικές εξελίξεις - Εν αναμονή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγες μέρες πριν από τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πόλωση ήταν ήδη στο «κόκκινο» πριν από την πρώτη ψηφοφορία και πλέον οδηγείται στα άκρα μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είναι ικανά να επηρεάσουν ακόμα και την ψήφο βουλευτών στην δεύτερη ψηφοφορία.

Πολλοί βουλευτές μίλησαν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας για «τεκμηρίωση» της «γενικευμένης αίσθησης παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο κατά των ΑΝΕΛ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Αν. Παπαμιμίκος υποστήριξε πως το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος μίλησε για «προβοκάτσια».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Παπαμιμίκο με το εξής σχόλιο: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, διατυπώνοντας, πάντως, υπαινιγμούς περί «μικροπολιτικής σκοπιμότητας».

Για σόου έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δριβελέγκας λέγοντας ότι κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο. Για αθλιότητα μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεση των καταγγελιών Χαϊκάλη

Σεισμός στο πολιτικό σκηνικό

Ως παράνομο προϊόν, απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά στα καταγγελλόμενα από τους Παύλο Χαϊκάλη και Πάνο Καμμένο περί της απόπειρας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD με το οπτικοακουστικό υλικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό παρουσία του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή συγκαλείται το Σάββατο, σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Το Newsbomb.gr είχε από την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψει πως όσο οδηγούμαστε προς την 29η Δεκεμβρίου – ημέρα της 3ης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου – το κλίμα πόλωσης θα μεγεθύνεται. Όσο περνούν οι μέρες οι... αποκαλύψεις θα είναι συνεχείς και από όλες τις πλευρές.

Σχετικές ειδήσεις