ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιώργο, ο κύβος ερρίφθη»…

«Γιώργο, ο κύβος ερρίφθη»…

Μια… παράπλευρη είδηση προέκυψε από τη –δραματική και ατελέσφορη- συνάντηση του Β. Βενιζέλου με τον Γ.Παπανδρέου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (23/12/2014) μετά από πρωτοβουλία του πρώτου, σε μια ύστατη προσπάθεια να πάνε μαζί στις εκλογές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οδεύουμε προς πρόωρες εκλογές. Και όπως μας τόνιζε στενός συνεργάτης του, το ίδιο πιστεύει και μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι… ακόμα παλεύεται η εκλογή.

"Γιώργο, ο κύβος ερίφθη, πάμε σε εκλογές και σε θέλω μαζί μου", του είπε στην αρχή της συζήτησής τους.

Ο ΓΑΠ πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν πείστηκε ούτε απ’ αυτό το κάλεσμα, ούτε απ’ την… προσφορά του διαδόχου του ότι θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος, με υπαινιγμό ότι θα μπορούσε να είναι και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (δεν του το είπε ευθέως, αλλά το άφησε να εννοηθεί, κατά τους συνεργάτες του)…

Αντίθετα, όπως μας βεβαίωναν συνεργάτες του και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν του «πρόσφερε» το έκτακτο συνέδριο που θα ασχοληθεί με όλα τα ανοιχτά θέματα, ακόμα και αυτό της ηγεσίας, όπως απαιτεί ο ΓΑΠ.

Πάντοτε κατά τους συνεργάτες του Βενιζέλου, «ο Γιώργος του έδωσε την αίσθηση ότι δεν κάνει πίσω, ήταν έως και αρνητικός να πάει την κουβέντα παραπέρα».

Οπότε- και σε αυτό συμφωνούν συνεργάτες και των δύο- η συζήτηση ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Κατά τους συνεργάτες του ΓΑΠ, «ο Βενιζέλος ζήτησε τη συνάντηση για να δώσει μια πλαστή εικόνα προσπάθειας για ενότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι πλήρως αποφασισμένος να προχωρήσει στις επιλογές του χωρίς καν να λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα του Γιώργου».

Το άδοξο τέλος αυτής πάντως της συνάντησης άφησε τον μεν Βενιζέλο απογοητευμένο, τον δε Γιώργο να προχωρά στην… ίδρυση κόμματος.

Πράγματι, όπως μας λένε συνομιλητές του τέως πρωθυπουργού, ετοιμάζεται ήδη η προγραμματική διακήρυξη του νέου κόμματος, ενώ γίνονται συζητήσεις ακόμα και για τα ψηφοδέλτια»!

Απ’ την άλλη ο Βενιζέλος εκτός της άρνησης του ΓΑΠ να συνταχτεί μαζί του, εισέπραξε εμμέσως και μια άλλη ηχηρή άρνηση, που τον φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών» Σπ. Λυκούδης, ο οποίος έχει δεχτεί πρόσκληση συνεργασίας απ’ τον Βενιζέλο, μάλλον οδεύει προς συνεργασία με Το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη, με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη.

Και αυτό του κάνει κακό του Βενιζέλου όχι τόσο σε επίπεδο ποσοστών, αλλά σε επίπεδο πολιτικού κλίματος, αφού –και παράλληλα με την άρνηση του ΓΑΠ- τον εμφανίζει πολιτικά απομονωμένο…

Πάντως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδωσε ήδη γραμμή στα δικά του στελέχη να αρχίσουν τις επιθέσεις κατά του ΓΑΠ, τον οποίο θα κατηγορούν για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ!

Η μάχη ξεκίνησε…

Σχετικές ειδήσεις