ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Χοντροκομμένα επικίνδυνος ο «τελειωμένος» Σαμαράς

ΣΥΡΙΖΑ: Χοντροκομμένα επικίνδυνος ο «τελειωμένος» Σαμαράς

Το γνωστό… μονοπάτι της κινδυνολογίας θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως σημείωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τρίτης (23/12), όπου εκτίμησε το αποτέλεσμα της δεύτερης «άκαρπης» ψηφοφορίας, καθώς και την κατάσταση που διαμορφώνεται.

«Οι κυβερνώντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι καταρρέουν και κινδυνολογούν», τονίζει η ΠΓ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναμένει μάλιστα νέο κύμα κινδυνολογίας με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά – Τι υποστηρίζει για τη «διάλυση» της ΔΗΜΑΡ, την υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά και για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ:

- Οι κυβερνώντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι καταρρέουν και κινδυνολογούν. Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει νέο κύμα κινδυνολογίας με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του αμέσως μετά τη δεύτερη ψηφοφορία.

- Είναι δεδομένο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός που δεν θα είναι «παρών» στη θέση του μετά τις εκλογές είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ.

- Η αναμενόμενη κινδυνολογία δεν θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και σίγουρα θα έχει την εμπλοκή των συστημικών ΜΜΕ. Ήδη, τις τελευταίες μέρες, τα ανυπόστατα δημοσιεύματα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν «βροχή». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χθεσινή ημέρα που ξεκίνησε με το διάλογο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Μανώλη Γλέζου, στον οποίον όμως, σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προστέθηκαν και φράσεις που δεν είχαν ποτέ λεχθεί!

- Μετά ήταν η υποτιθέμενη απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, που στο ελάχιστο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Απαίτηση» που είδε σημειωτέον το φως της δημοσιότητας λίγο πριν τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

- Από το παιχνίδι της παραπληροφόρησης δεν εξαιρέθηκε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς ...εφευρέθηκε και κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (όταν ό,τι συζήτησαν, αυτό έγινε ενώπιον ακροατηρίου). Και όχι μόνον αυτό: η φράση του Αρχιεπισκόπου, το απόγευμα, σε άλλη εκδήλωση της Εκκλησίας, «πρώτα η πατρίδα, μετά το κόμμα», ερμηνεύθηκε ως σχόλιο για την προεδρική εκλογή, όταν ο κ. Ιερώνυμος συνηθίζει να διατυπώνει τη συγκεκριμένη αποστροφή.

- Αναφορικά με την υπόθεση Χαϊκάλη, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, καθώς δεν διέταξε την άρση του απορρήτου, την ώρα που σε αντίστοιχες περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεων έχει κινητοποιηθεί με διαφορετικά αντανακλαστικά. Η παραπομπή της υπόθεσης στο αρχείο είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά την προηγούμενη ημέρα.

Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεν θα υπάρξουν οι 180 και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ελιγμών από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθούν. Ως εκ τούτου, ο Σαμαράς αναμένεται να γίνει «χοντροκομμένα επικίνδυνος, παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού λίγο πριν το πολιτικό του τέλος»...

Σχετικές ειδήσεις