ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιάσκο η συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Φιάσκο η συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Αμετανόητος μέχρι και την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην έσχατη παρέμβαση του, πριν από την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΠΕΦΤΕΙ» ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δυστυχώς, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ούτε την ύστατη ώρα.

Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ γίνεται πλέον πασιφανές ότι και ο ίδιος ο Σαμαράς έχει καταλάβει ότι πάμε σε εκλογές.

Μη μπορώντας να κάνει κάτι διαφορετικό ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να χάνει τον έλεγχο όχι μόνο της διακυβέρνησης αλλά και του πολιτικού πολιτισμού που επιβάλλεται να έχει ένας πρωθυπουργός σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις.

Εμφάνισε την εικόνα ενός «εγκλωβισμένου» πρωθυπουργού με πολύ κακές προθέσεις, που λειτουργεί εν μέσω πανικού.

Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις εναντίων των πολιτικών του αντιπάλων.

Είναι φοβερό ότι ο Σαμαράς επιμένει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές χωρίς βέβαια να έχει κάποια στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του, ενώ η εμμονή του να θέτει ζήτημα ευθύνης στην ψήφο των βουλευτών αγγίζει τα όρια του unfair αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του Έθνους και όχι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρεί να προσδώσει την ταμπέλα της αποστασίας στους Έλληνες βουλευτές που δεν στηρίζουν τις επιλογές του λησμονώντας προφανώς ότι ο ίδιος έβαλε πρώτος τον λίθο όταν το 1993 μέσα από θολές διαδικασίες έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να σχηματίσει στη συνέχεια την Πολιτική Άνοιξη.

Έφτασε στο σημείο να πει για τους βουλευτές ότι: «η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» και μάλιστα με αήθη τρόπο προειδοποίησε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

Ξεχνά ο κ. Σαμαράς ότι οι βουλευτές βούλονται και αποφασίζουν κατά συνείδηση με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους και όχι με βάση το συμφέρον των συμφωνιών που έχει κάνει ή θέλει να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Επίσης οι σύμβουλοί του θα πρέπει να τον ενημερώσουν ότι πράγματι ο λαός δεν ξεχνά τίποτα... Απλά μερικές φορές προσποιείται ότι ξεχνά...

Κατά τρόπο απαράδεκτο και περιπαικτικό για τον ελληνικό λαό ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του «έφτυσε αίμα» όταν το 50% του λαού βιώνει καθημερινά την απόλυτη εξαθλίωση και την αδυναμία βιοπορισμού.

Επί της ουσίας δεν είπε απολύτως τίποτα καινούργιο, ούτε έκανε κάποια πρόταση η οποία θα τάραζε τα νερά όπως έγραφαν τις τελευταίες ημέρες τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της άθλιας κατά κοινή ομολογίας συνέντευξης είναι ότι την «έκλεισε» ο ίδιος ο Σαμαράς και όχι οι δημοσιογράφοι, ως όφειλαν. Τους ευχαρίστησε όταν αυτός έκρινε σκόπιμο και τους χαιρέτησε.

Όλα πλέον δείχνουν εκλογές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Σχετικές ειδήσεις