ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: Αρχίζει μια σύγχρονη τραγωδία στην Αθήνα

Die Welt: Αρχίζει μια σύγχρονη τραγωδία στην Αθήνα

Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», βλέπει ως ήρωα τραγωδίας τον Αντώνη Σαμαρά και το δίλημμα που διατυπώνεται να είναι "αριστερά ή δεξιά. Χάος ή μεταρρυθμίσεις".

Ως «εφιάλτη για την Ευρώπη» βλέπει μια νέα κρίση στην Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κινδυνεύει να γίνει ένας ήρωας τραγικός, λέει το δημοσίευμα με αναφορά στον άθλο του Ηρακλή με την κόπρο του Αυγεία.
«Η Ελλάδα έχει πολλές τραγωδίες και θρύλους ηρώων. Η τελευταία τραγωδία όμως μόλις αρχίζει στην Αθήνα», υπογραμμίζεται.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν κάτω κατά 1,22 δολάριο.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα: «Ο Τσίπρας, δεν είναι κάποιος ήπιος, κόκκινος σοσιαλδημοκράτης που θα πορευτεί στην ίδια κατεύθυνση με μικρές διορθώσεις. Αντίθετα, θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή απειλεί να τερματίσει τις συμφωνίες με την ΕΕ. Απευθύνει έκκληση για την ελάφρυνση του χρέους και υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες για τη χώρα του».

Και ο προβληματισμός που διατυπώνεται στο δημοσίευμα, προσδιορίζεται στο δίλημμα: «Αριστερά ή δεξιά. Χάος ή μεταρρυθμίσεις». Αυτές είναι οι εναλλακτικές για τους επενδυτές στις χρηματοοικονομικές αγορές. Το ίδιο και για τις κυβερνήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ που ασχολούνται με αυτό το θέμα.

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει μετά από μια πιθανή εκλογική νίκη», λένε παρατηρητές. «Πρέπει να δεχτούμε την εκλογή μιας δημοκρατικής χώρας», λέει επιφυλακτικά το Βερολίνο, αναμένοντας ότι «ο νικητής θα τηρεί τις συμβάσεις που συνάπτονται».

welt 1

(Πηγή: Die Welt)

Σχετικές ειδήσεις