ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015- Λαχανιάζει η στρατηγική Σαμαρά, λέει το Bloomberg

Εκλογές 2015- Λαχανιάζει η στρατηγική Σαμαρά, λέει το Bloomberg

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει μία δύσκολη μάχη για να επανεκλεγεί, σημειώνει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg. Οι Έλληνες που έχουν πληγεί από τα χρόνια λιτότητας στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θέλει να καταργήσει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και να διαγράψει μέρος του χρέους της Ελλάδας.

Η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να αντιστρέψει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές χάνει τη δυναμική της, προσθέτει το Bloomberg μετά από ανάλυση που έκανε στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας «έχει μειωθεί ελαφρώς» αναφέρει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco. «Αλλά είναι ένα σταθερό προβάδισμα που δεν θα ανατραπεί εύκολα».

Το δημοσίευμα εστιάζει μεταξύ άλλων και στα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO, από την οποία προκύπτει ότι το 75,7% των συμμετεχόντων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, ενώ το 59,2% θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη κίνδυνος η χώρα να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Παρ' όλα αυτά, 52,6% πιστεύει ότι εάν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους μεταξύ μίας νέας κυβέρνησης και των εταίρων της χώρας στην ευρωζώνη, βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης, οι πιστωτές θα υποχωρήσουν και θα αποδεχθούν τις ελληνικές απαιτήσεις.

Αυτά τα νούμερα, αναφέρει το Bloomberg, υπογραμμίζουν τη δυσκολία για τον Α. Σαμαρά, ο οποίος σε χθεσινή ομιλία του επανέλαβε ότι μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.

«Η τακτική του φόβου μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ αυξάνει τα νούμερα του Σαμαρά, αλλά την ίδια στιγμή η αντίδραση στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ο κ. Παναγόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις