ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Αλέξης Τσίπρας: Γιατί ζητώ ισχυρή εντολή

Εκλογές 2015 - Αλέξης Τσίπρας: Γιατί ζητώ ισχυρή εντολή

Τους λόγους για τους οποίους ζητά καθαρή εντολή αυτοδυναμίας εξηγεί ο Αλέξης Τσίπραςμε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Όπως αναφέρει, πρέπει να είναι σταθερή η μετεκλογική πορεία της χώρας και να έχει η νέα κυβέρνηση «λυμένα τα χέρια» απέναντι στα συμφέροντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει «λευκή επιταγή» και αναφέρεται στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων για τη σωτηρία της χώρας.

Όσον αφορά στις συνεργασίες, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία πολιτική δύναμη « από όσες συνέδεσαν την πολιτική τους επιβίωση με το μνημόνιο, προκαλώντας πόνο και καταστροφή στη χώρα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο «Έθνος της Κυριακής», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει: «Το μνημόνιο το τελειώνει στις 25 Γενάρη ο λαός μας με την ψήφο του. Στις 26 έχουμε ένα νέο τοπίο. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα., δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει η χώρα τις υποχρεώσεις της τον Μάρτιο, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα υπάρχει αίσια εξέλιξη στη διαπραγμάτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή της διεκδίκησης με ασφάλεια σε μια Ευρώπη που αλλάζει» τονίζει.

Όσον αφορά στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως θα είναι εκείνα τα οποία θα προωθούν συγκεκριμένα μέτρα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015-ΣΥΡΙΖΑ: O λαός θα παραμερίσει ψεύτες πολιτικούς σαν τον Σαμαρά

Εκλογές 2015 - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5%

Εκλογές 2015- Δ.Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για αυτοδυναμία

Σχετικές ειδήσεις