ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Στο «χορό» της προεκλογικής κινδυνολογίας ο Α. Λοβέρδος

Εκλογές 2015: Στο «χορό» της προεκλογικής κινδυνολογίας ο Α. Λοβέρδος

Την «αποτυχία του δημαγωγικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ», μία σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολιτική κρίση στην Ελλάδα, προεξοφλεί ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, για την επόμενη ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» να θέλει να κρατήσει αποστάσεις από την προεκλογική κινδυνολογία της Νέας Δημοκρατίας. Τα ίδια τα λεγόμενά του, όμως, τον διαψεύδουν, παρουσιάζοντας σενάρια «τρόμου» με αντιφατική επιχειρηματολογία.

Από τη μια, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μία πολιτική «κατά τις διακηρύξεις του»:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν κίνδυνοι. Ο πιο πιθανός όμως δεν είναι να μας διώξουν από το ευρώ ή να πτωχεύσουμε, να περάσουμε στη δραχμή, αυτός είναι ο έσχατος κίνδυνος. Προηγούνται άλλοι κίνδυνοι, δηλαδή να υπάρξει μια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις διακηρύξεις του, αυτό να οδηγήσει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολιτική κρίση την Ελλάδα. Αυτό θεωρώ πιθανότερο να συμβεί».

Από την άλλη, υποστηρίζει ότι την επομένη των βουλευτικών εκλογών, «από τη Δευτέρα 26 του μηνός», θα υπάρξει «μαζική διαρροή ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ» γιατί «αυτά που λέει δεν μπορεί να τα κάνει». «Η βεβαιότητά μου για την αποτυχία του δημαγωγικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη» συμπληρώνει.

Λίγο αργότερα, αναφέρει: «Εάν αυτό το παρακολουθήσει και μετεκλογικά σχηματίζει κυβέρνηση και πορεύεται προς τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν εφαρμόσει αυτά τα οποία λέει. Εκτιμώ ότι θα τα εφαρμόσει αυτά που λέει, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Ότι δε θα κάνει στροφή δηλαδή. Και άρα θα έχουμε συντομότατα πολιτική κρίση και άρα θα έχουμε συντομότατα πολιτικές αλλαγές. Αλλά αυτές είναι εκτιμήσεις δικές μου που δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να τις σεβαστεί».

Βέβαια, δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα και οι δύο απόψεις που διατυπώνει ο κ. Λοβέρδος. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πολιτική κατά τις διακηρύξεις του ή δεν θα εφαρμόσει αυτά που διακηρύττει.

Κινδυνολογία -από την οποία υποτίθεται ότι κρατά αποστάσεις- διατυπωμένη από έναν πολιτικό ο οποίος δεν αγγίζει πλέον τους ψηφοφόρους, καθώς οι θητείες του κ. Λοβέρδου σε κρίσιμα υπουργεία τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το Εργασίας, στη συνέχεια στο Υγείας και εσχάτως στο Παιδείας, παρέδωσαν ως βορά στην τρόικα κατακτήσεις δεκαετιών του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

FAZ: «Νεκρολογία για ένα λαϊκό κόμμα»

Εκλογές 2015 - Ενδείξεις υποκλοπών στα γραφεία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2015: Αναφορά Βενιζέλου στον Ανδρέα για να πικάρει τον ΓΑΠ

Σχετικές ειδήσεις