ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, βόλι ισχυρό στο όπλο της Ελλάδας

Τσίπρας: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, βόλι ισχυρό στο όπλο της Ελλάδας

Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής για τη ζωή όλων των Ελλήνων τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για μια ακόμη φορά από το λαό να δώσει την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να διαπραγματευτεί.

«Είναι η ώρα που η Αριστερά έρχεται ξανά στο προσκήνιο στέλνοντας το μήνυμα μια νέας λαϊκής ενότητας. Ενός νέου πατριωτισμού. Γιατί όλοι πια το καταλαβαίνουν: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι την Κυριακή η Ελλάδα θα πάρει μια βαθιά ανάσα. «Με την ισχυρή εντολή του λαού, θα γυρίσει σελίδα. Θα ανοίξει έναν νέο δρόμο: Το δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Της αποκατάστασης των θεσμών και της δημοκρατίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «στις 25 Ιανουαρίου, ο λαός με την ψήφο του βάζει τίτλους τέλους σε μια ολέθρια πολιτική πέντε χρόνων. Μια πολιτική που γέμισε τους εμπορικούς δρόμους με λουκέτα. Που οδήγησε τους αγρότες στην απόγνωση. Μια πολιτική που τσάκισε τους μισθούς. Που εκτίναξε σε εφιαλτικά ύψη την ανεργία. Που ώθησε τους συνταξιούχους κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Που έφερε ξανά την Ελλάδα αντιμέτωπη με την φτώχεια. Ο λαός με την ψήφο του βάζει τέλος σε μια πολιτική που κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία, την δημόσια υγεία. Πέντε χρόνια κοινωνικής καταστροφής δεν οδήγησαν πουθενά», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά κατηγορώντας τους πως έδιωξαν με την πολιτική τους μαζικά τους νέους ανθρώπους, το επιστημονικό δυναμικό αυτής της χώρας, σε άλλους τόπους.

«Αυτοί που συνέδεσαν την πολιτική τους επιβίωση με την τρόικα και το μνημόνιο, αυτοί που βάφτισαν το ξεπούλημα μεταρρυθμίσεις και την αποεπένδυση ανάπτυξη, αυτοί που βύθισαν τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς στην ανυποληψία, σήμερα δεν έχουν τίποτα να υποσχεθούν. Γιατί αυτή η καταστροφή δεν οδήγησε πουθενά. Το χρέος – δηλαδή ο λόγος για τον οποίο μας έσυραν στα Μνημόνια – είναι σήμερα, μετά από χρόνια ισοπέδωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, 50% υψηλότερο. Και το μοναδικό πολιτικό σχέδιο που είναι σε θέση να παρουσιάσουν, είναι αυτό που κρατάει την Ελλάδα στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Το δρόμο των Μνημονίων και της κοινωνικής κατεδάφισης. Με τη μία ή την άλλη μορφή. Για πολύ καιρό ακόμα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μέσω του περίφημου mail Σαμαρά προς την τρόικα έχει δεσμευτεί για:

  • Πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.
  • Απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Νέα χαράτσια για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά.
  • Ξεπούλημα του φυσικού πλούτου και των υποδομών της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πανικόβλητο τον πρωθυπουργό που το το μόνο όπλο που του έχει μείνει είναι η τρομοκράτηση του λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην επόμενη μέρα για τη χώρα σημειώνοντας πως με την κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Με σίγουρα και σταθερά βήματα. Για να δώσουμε ξανά ελπίδα και μέλλον σε αυτόν τον τόπο. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί για να επαναφέρουμε σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις. Έχουμε όμως το μεγάλο μας όπλο: την δύναμη και την θέληση ενός ολόκληρου λαού να πάρει στα χέρια του τη ζωή του», είπε.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Πρώτη δέσμευση: ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
  • Δεύτερη δέσμευση: εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους.
  • Τρίτη δέσμευση: Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Τέταρτη δέσμευση: Δίκαιη φορολογία.
  • Πέμπτη δέσμευση: Τέλος στην διαπλοκή.
  • Και η έκτη δέσμευση: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που διαλύουν την στρατηγική του φόβου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο τόπος έχει ανάγκη από ενότητα. «Φτάνει τόσος διχασμός και τόσος πόνος για τον ελληνικό λαό. Κάθε μέρα, όμως, που περνάει επιβεβαιώνεται ότι απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απέναντί του έχει μια έξαλλη ακροδεξιά των εκλεκτών του κυρίου Σαμαρά, που μέχρι πρότινος ανήκαν σε κόμματα της ακροδεξιάς. Πώς ζητά, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς την ψήφο της μεσαίας τάξης; Με τον κ. Βορίδη που υιοθετεί τα συνθήματα της χούντας και απειλεί ότι «θα κάνει ότι κι αν χρειαστεί» για να μη γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού στο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά κάλεσε τον λαό να χάσει το στόχο, τονίζοντας την κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

«Καμία ψήφος να μη πάει χαμένη. Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, βόλι ισχυρό στο όπλο της Ελλάδας, στο όπλο του λαού για να ξανακερδίσουμε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Σας καλώ να μη χάσουμε ούτε στιγμή το μεγάλο στόχο. Μέχρι την τελική νίκη. Η Ελλάδα προχωράει Η Ευρώπη αλλάζει Η Ελπίδα έφτασε. Είναι ήδη στα χέρια σας», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις