ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - Βενιζέλος: Η τρόικα δεν θα χαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές - Βενιζέλος: Η τρόικα δεν θα χαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις δυσκολίες της επόμενης μέρας σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τους όρους απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν χαρίστηκαν εμάς και θα χαριστούν στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα έρθει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με νωπή εντολή και τον κ. Καμμένο να περάσει μέτρα;» σημείωσε.

«Εάν δεν πάμε σε προληπτική πιστωτική γραμμή θα μείνουμε όμηροι του μνημονίου. Είναι προοίμιο της απόλυτης ομαλοποίησης» είπε σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρχει τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τη Δευτέρα ή θα εφαρμοστεί ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα με συνέπειες για την οικονομία ή δεν θα εφαρμοστεί με αποτέλεσμα μεγάλη απογοήτευση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. «Υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις. Και στις ευρωεκλογές και το 2012 εμφανιζόμασταν στο μισό απ' ότι πήραμε. Υποθέτω ότι υπάρχει επιστημονική αδυναμία» κατήγγειλε.

«Οι πολίτες πρέπει να κάνουν συνετή επιλογή» τόνισε χαρακτηρίζοντας ως ύποπτη την τεχνητή τυφλή πόλωση.

Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας πως η στάση του λειτουργεί βλαπτικά για το ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν ήταν αυτός που ανέτρεψε τον Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Έλεος! Η περιπέτεια του δημοψηφίσματος οδήγησε την χώρα σε κρίση. Δεν πρέπει να είμαστε ανακριβείς για ιστορικά γεγονότα» είπε. «Αν νομίζεις ότι αυτό εξυπηρετεί τη χώρα, καν' το».

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε συμπλήρωμα, ούτε μπαλαντέρ και πως η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός.

«Θέλουμε να είμαστε εγγυητικός παράγοντας. Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία αλλά η μοίρα του τόπου» τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις