ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Εν αναμονή των πρώτων exit polls

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Εν αναμονή των πρώτων exit polls

Την ώρα που η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος είναι στραμμένο στα exit polls.

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών 2015 θα γίνουν γνωστά ακριβώς στις 19:00 το απόγευμα με το κλείσιμο της κάλπης.

Περίπου δυόμιση ώρες αργότερα, στις 21.30, θα υπάρχει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την Singular Logic.

Με τα αποτελέσματα από το περίπου 25% των πρώτα αποτελέσματα των εκλογών 2015 θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.815 εκλογικά τμήματα, που αντιπροσωπεύουν το 25%, των εκλογικών τμημάτων θα έχουν κινητά τηλέφωνα με τα οποία μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση θα στέλνουν με κωδικοποιημένο μήνυμα τα αποτελέσματα.

Το σύστημα ονομάζεται SRT και τα μηνύματα δεν θα είναι από μικρά εκλογικά τμήματα.

Από σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιοι βουλευτές εκλέγονται σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες θα μάθουμε την Τρίτη.

Απόψε θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).

Για πρώτη φορά φέτος, στον κεντρικό πίνακα των εκλογικών αποτελεσμάτων θα περιλαμβάνεται πινακάκι με τις έδρες που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα, ανάλογα με το ποσοστό που εκείνο λαμβάνει και το συνολικό ποσοστό των εκτός Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα ανά Περιφέρεια, η εικόνα θα αποτυπωθεί συντομότερα στις μονοεδρικές και μικρότερες σε πληθυσμό Περιφέρειες (Λευκάδα, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Γρεβενά, Φωκίδα, Σάμος, Κεφαλληνία) και στις μικρότερες σε πληθυσμό Περιφέρειες με 2 έδρες (Θεσπρωτία και Καστοριά).

Αντιστοίχως τελευταία θα αποτυπωθεί η εικόνα στις πολυπληθέστερες εκλογικές Περιφέρειες (Β' Αθηνών με 1.428.769 ψηφοφόρους, Α' Θεσσαλονίκης με 512.768 ψηφοφόρους, Α' Αθηνών με 476.183 ψηφοφόρους, Β' Θεσσαλονίκης με 283.717 ψηφοφόρους, Αχαΐας με 276.080 ψηφοφόρους και Β' Πειραιώς με 270.517 ψηφοφόρους).

Παρακολουθείστε τα αποτελέσματα από το Newsbomb.gr

Λίγο μετά τις 18.00 το Newsbomb.gr θα συνδεθεί ζωντανά, μέσω Live Streaming με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου και της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Συγγρού και θα μεταδίδει συνεχή ροή πληροφοριών, δηλώσεις στελεχών των δύο κομμάτων, αντιδράσεις και... ατμόσφαιρα από τους οπαδούς που αναμένεται να συγκεντρωθούν. Όλα... ζωντανά με εικόνα και ήχο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr και μάθετε πρώτοι όσα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στη διαδικασία της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της Ελλάδας.

Δείτε Live τα εκλογικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του Newsbomb από τις 19:00

Σχετικές ειδήσεις