ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση με το… καλημέρα από Νέα Δημοκρατία

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση με το… καλημέρα από Νέα Δημοκρατία

«Το… ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα», με αρκετή δόση ειρωνείας, χαιρέτισε η Νέα Δημοκρατία, χωρίς καμία διάθεση να θάψει το τσεκούρι του πολέμου.

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 υπουργών», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας πως «είναι χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως πχ για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενώ δεν παρέλειψε να καταθέσει την αντίθεση της «γαλάζιας» παράταξης με την κατάργηση των δύο σημαντικότερων για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που «προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια».

Επιπλέον η ΝΔ, δια του κ. Καραγκούνη, θεωρεί «αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» και σημειώνει ότι «η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, «προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σχετικές ειδήσεις