ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου, ένα ζευγάρι στο υπουργικό συβούλιο

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:  Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου, ένα ζευγάρι στο υπουργικό συβούλιο

Για πρώτη φορά στο υπουργικό συμβούλιο θα «συγκατοικήσει» και ένα ζευγάρι στη ζωή, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ανδρόγυνο.

Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική είναι η σύζυγος του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Βιογραφικά

H Τασία Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σχετικές ειδήσεις