Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Δρίτσα - Στοπ στην ιδωτικοποίηση του ΟΛΠ και στο ΤΑΙΠΕΔ! (vid)

Newsbomb

«Βόμβα»μεγατόνων έριξε λίγο πριν την ορκωμοσία του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Δρίτσας ήταν κατηγορηματικός: «Σταματάει αμέσως η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ» και το ΤΑΙΠΕΔ περνάει όπως είπε στο κράτος. Τα δύο αυτά ζητήματα αναμένεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού αποτελούν και προαπαιτούμενα που είχε θέσει η τρόικα ήδη από τα πρώτα μνημόνια. Λίγο αργότερα ο κ. Δρίτσας επανέλαβε τη δήλωση αυτή και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τονίζοντας ότι: «δεν θα πουλήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά. Η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού».

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι επισκέπτες που δέχθηκε ο νέος πρωθυπουργός σήμερα 27/01/2015 στο μέγαρο Μαξίμου ήταν η διπλωματική αντιπροσωπεία των Κινέζων με επικεφαλής τον ίδιο τον πρέσβη. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τις εκλογές ότι το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ως πρωθυπουργός θα είναι στην Κίνα.

Μένει να διαπιστωθεί, ποιες θα είναι οι εξελίξεις που θα τρέξουν άμεσα στο συγκεκριμένο μέτωπο, αλλά και τη γενικότερη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα ως προς το πλέγμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς έχει ταχθεί ξεκάθαρα, κατά την προεκλογική περίοδο, κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ