ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κατρούγκαλου: Ανακαλούνται οι απολύσεις λόγω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

«Βόμβα» Κατρούγκαλου: Ανακαλούνται οι απολύσεις λόγω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Την ανάκληση των απολύσεων που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η εν λόγω δήλωση για τις ανακλήσεις των απολύσεων ισχύει και για όσες απολύσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε επίσης πως στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση της ΕΡΤ και δήλωσε πως «δεν θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά σε εκείνους που πήγαν στην ΝΕΡΙΤ. Να γυρίσουμε στην ΕΡΤ αλλά όχι με πελατειακές σχέσεις».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρθηκε ακόμα και στα πειθαρχικά συμβούλια. «Να συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά όχι με πελατειακές σχέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος, τέλος, στο ενιαίο μισθολόγιο κατέστησε σαφές πως «θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις