ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Μητσοτάκης: «Δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Για την άσκηση των καθηκόντων του από την πλευρά του μέλους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Κυριακος Μητσοτάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας και τον απολογισμό για την ήττα του κόμματός του στις εκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ασκεί το καθήκον της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θα επισημαίνουμε τις αστοχίες και τις παραλείψεις αυτής της κυβέρνησης. Όπως φαίνεται από την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, απομειώνεται η περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έκανε προς τον νέο υπουργό, κ. Κατρούγκαλο: «Πέρασα χθες 2,5 ώρες στο Υπουργείο με τον κ. Κατρούγκαλο και τον ενημέρωσα και για τις μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά πρωτίστως για μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, που αν υπάρχει καλή διάθεση μπορεί να υπάρχει θεσμική συνέχεια στο Υπουργείο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και έναν πρώτο απολογισμό του εκλογικού αγώνα και του αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία: «Η κοινωνία έστειλε τα μηνύματά της και μέσα από τη σειρά των βουλευτών. Οι μεταρρυθμίσεις επιβραβεύονται από τη σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών. Εμείς από το καλοκαίρι και μετά χάσαμε τη μεταρρυθμιστική μας ορμή και αυτό συνέβαλε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς εσωστρέφεια. Όλα τα στελέχη πρέπει να συμμετέχουν, χωρίς αμφισβήτηση προσώπων. Η κυβέρνηση αυτή έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Δύο βασικά συμπεράσματα βγάζω από το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρώτον, χάσαμε το κέντρο, από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεύτερον, πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες».

Σχετικές ειδήσεις