ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόπος... «προσκυνήματος» έχει γίνει το γραφείο του Κ. Καραμανλή!

Τόπος... «προσκυνήματος» έχει γίνει το γραφείο του Κ. Καραμανλή!

Κοσμοσυρροή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή - Δεκάδες στελέχη τουζητούν πρωτοβουλίες για απομάκρυνση Σαμαρά! Τι απαντά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνιστά ψυχραιμία και μιλά για σοβαρή ήττα...

«Η παράταξή μας δεν αντέχει άλλη συρρίκνωση, δεν αντέχει ποσοστά του 15% ούτε συντριβή αντίστοιχη με αυτή του ΠΑΣΟΚ», είναι η επωδός των όσων τονίζει τις τελευταίες μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στα εκατοντάδες –κυριολεκτικά- στελέχη της Ν.Δ. τα οποία τον έχουν συναντήσει.

Είναι γεγονός, ότι η εικόνα του γραφείου του, επί της Παναγή Κυριακού, απ' την επομένη των εκλογών και της μεγάλης ήττας της Ν.Δ. είναι... εικόνα «προσκυνήματος».

Πέραν των συναντήσεων που έχει κάνει και έχουν γίνει γνωστές (με Δένδια, Νικήτα, Στυλιανίδη, Τζιτζικώστα κ.α.), πέραν άλλων επικοινωνιών που δεν έχουν ανακοινωθεί (όπως με τον Πρ. Παυλόπουλο), πέραν συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί (με πιο σημαντική αυτή με την Ντόρα Μπακογιάννη για αύριο 30/1/2015) πάρα πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., κομματικά στελέχη απ' όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστές, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, που ζητούν μια «λυτρωτική» συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το κλίμα που του μεταφέρουν είναι εκρηκτικό, κλίμα αγανάκτησης της βάσης και των στελεχών του κόμματος.

Του μεταφέρουν επίσης μια πάνδημη αγανάκτηση κατά του Αντ. Σαμαρά και ζητούν πρωτοβουλίες για την απομάκρυνσή του!

Τον κατηγορούν ότι μετέτρεψε το κόμμα του Κων/νου Καραμανλή σε μικρή ΠΟΛΑΝ, ότι έστριψε... ακροδεξιά τη Ν.Δ. και την οδήγησε σε μια απ' τις συντριπτικότερες ήττες της ιστορίας της, ότι διοικεί το κόμμα με μια μικρή ομάδα ακροδεξιών και έχει διαλύσει τα κομματικά όργανα...

Ο Κ. Καραμανλής –κατά τις πληροφορίες μας- σε αυτό τον καταιγισμό οργής και παραπόνων συνιστά ψυχραιμία και όχι εν θερμώ κινήσεις.

Παραδέχεται και αυτός ότι το κόμμα υπέστη μια βαριά, σοβαρή ήττα και χρειάζεται μια «προσπάθεια αναγέννησης», αλλά τονίζει ότι εν θερμώ πρωτοβουλίες θα έκαναν χειρότερα τα πράγματα και θα οδηγούσαν σε μια δίνη εσωστρέφειας.

Υπογραμμίζει, όπως προαναφέραμε, ότι η παράταξη δεν αντέχει μια πορεία αντίστοιχη με αυτή του ΠΑΣΟΚ, ούτε αντίστοιχη συρρίκνωση.

Δέχεται πάντως, ότι συντεταγμένα θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε η παράταξη να μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Αυτό το θεωρεί αναγκαίο... Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Καραμανλής μιλά για παράταξη και όχι απλά στα στενά όρια του κόμματος, με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει.