ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα το «forget it» το ...είπε ο Γιάν(ν)ης!

Τώρα το «forget it» το ...είπε ο Γιάν(ν)ης!

Και επισήμως κλινικά νεκροί, μνημόνιο και τρόϊκα...

ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

«Κόκκαλο» έμεινε ο... πολύς Ντάϊνσεμπλουμ από την τελευταία κοφτή και ευθεία απάντηση - και μάλιστα on camera - του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ότι η ελληνική κυβέρνηση με την εντεταλμένη επιτροπή δεν πρόκειται να συνεργαστεί.

"Δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με μια σαθρά διαρθρωμένη επιτροπή (τρόικα)", ήταν η τελευταία φράση του Γιάννη Βαρουφάκη που προκάλεσε εμφανή αμηχανία στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Aναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε στον πρόεδρος του Eurogroup τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην οικονομία δίνοντας έμφαση στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα "χωρίς φόβο και πάθος, θα είναι βαθιές" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και τα έσοδα, αλλά και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει τον "χάρτη" των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, αλλά με μικρό πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιτρέπει την πραγματική ανάπτυξη. Όμως και μπροστά στις κάμερες ο Γ.Βαρουφάκης ήταν ξεκάθαρος για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως "το κράτος έχει συνέχεια, αλλά οι πολιτικές όχι, δεν θα δεχτούμε συνέχεια για αποπληθωρισμό και χρέος"!

Από την πλευρά του ο κ.Ντάϊνσεμπλουμ τόνισε: "Βρισκόμαστε εντός προγράμματος, δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις για συνέχιση του προγράμματος, αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της γι'αυτό". Αμέσως μετά πρόσθεσε ότι "το πρόγραμμα (σ.σ. για την Ελλάδα) έχει ήδη παραταθεί. Σήμερα δεν καταλήξαμε σε αποφάσεις ακόμη. Η διάσκεψη χρέους ήδη υπάρχει και λέγεται Eurogroup"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σχετικές ειδήσεις