ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστικό ραντεβού Βαρουφάκη - Τόμσεν αποκαλύπτει δημοσιογράφος των FT

Μυστικό ραντεβού Βαρουφάκη - Τόμσεν αποκαλύπτει δημοσιογράφος των FT

Ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel έγραψε μέσω twitter, ότι την περασμένη Κυριακή 1/02/2015 υπήρξε άτυπη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Πώλ Τόμσεν.

Όπως γράφει ο κ. Spiegel έχει «τσεκάρει» την πληροφορία του από δύο αξιόπιστες πηγές. Όπως ισχυρίζεται, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Δείτε το tweet του Peter Spiegel.

piter
piter spigel

Ο κ. Spiegel δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης όμως, στη συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την πρόταση για αναπτυξιακά ομόλογα.

Δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα του χρέους και ότι είχε θετική υποδοχή κατά τις συναντήσεις που είχε με οικονομολόγους και επενδυτές στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, (04/02/2015), το υπουργείο Οινομικών επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας μάλιστα, πως ήταν μία συνάντηση φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους.