ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έκανε στροφή προς την υπευθυνότητα

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έκανε στροφή προς την υπευθυνότητα

Την άποψη ότι η κυβέρνηση κάνει στροφή προς την υπευθυνότητα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως ισχυρίστηκε, μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά-σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης.

«Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, γίνεται η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική «που υπηρετήσαμε με κόστος».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι προεκλογικά το κόμμα του είπε την αλήθεια με κόστος, αντίθετα με κάποιους άλλου που είπαν «εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα».

«Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν», πρόσθεσε.

«Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση. Και χαίρομαι γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικές ειδήσεις