ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολάντ: H λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα

Ολάντ: H λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/02/2015) ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σχολίασε την απόφαση της ΕΚΤ που κάνει πιο δύσκολη την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, χαρακτηρίζοντάς την «θεμιτή», ενώ συμπλήρωσε ότι η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τους Έλληνες, αλλά και τους κανόνες της ΕΕ.

«Η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, προκάλεσε την απόρριψη, όχι όμως του ευρώ. Ο ρόλος της Γαλλίας είναι να βρει μια λύση και να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας με σεβασμό στους Έλληνες και στους ευρωπαϊκούς κανόνες», υπογράμμισε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμα ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και την Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Ο Γάλλος Πρόεδρος επανέλαβε, ωστόσο, ότι «η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Η Γαλλία μπορεί να φανεί χρήσιμη στην Ελλάδα» τόνισε ο Ολάντ, συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να συνεργαστούν με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ο Φ. Ολάντ εξήγησε ότι είχε προσκαλέσει εξίσου άμεσα και τον τέως πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να επισκεφθεί την Ανγκελα Μέρκελ και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εκείνη θα τον δεχθεί».

Σχετικές ειδήσεις