ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τα αίτια της ήττας του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τα αίτια της ήττας του

Άναψαν και πάλι τα… αίματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, καθώς η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, έδωσε το έναυσμα για νέο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

Την αρχή έκανε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «οφείλει να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Τώρα προτεραιότητα για όλους μας είναι μόνο η Ελλάδα. Ας αφήσει, λοιπόν, τα προεκλογικά ψέματα και ας αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τη μετεκλογική αλήθεια. Στις αλήθειες θα είμαστε κοντά, στα ψέματα απέναντι».

Ο βουλευτής ωστόσο Αιτωλοακαρνανίας, αγνοώντας προφανώς τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια και αδυνατώντας να σεβαστεί την αδιαμφισβήτητη απόφαση του ελληνικού λαού να τους στείλει στο… καλό, πήρε πληρωμένη απάντηση από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος σχολίασε από την πλευρά του την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη δική του ΚΟ.

«Με τη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τα αίτια της εκλογικής ήττας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας:

«Πανηγύρισε για το έργο του, “λησμονώντας” την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής του.
Παρά το δήθεν συναινετικό ύφος που υιοθέτησε, ο κ. Σαμαράς επιμένει να επενδύει πολιτικά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, που θα αποτελέσει αποτυχία όλης της χώρας. Ταυτίζεται έτσι με τους πιο ακραίους θιασώτες της λιτότητας.

Ο κ. Καραγκούνης ωστόσο επέστρεψε… δριμύτερος, ανταπαντώντας σε σκληρό ύφος.

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σακελλαρίδη στο ύφος των δηλώσεών του. Επαναλαμβάνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει οτιδήποτε καλό για τη χώρα και θα στηλιτεύσει το λάθος.

Σχετικά με τις αναφορές του για το τι έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια στη χώρα, τον παραπέμπουμε στις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ο οποίος, πριν από λίγο, συμφώνησε με το 60-70% των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, δεν βρήκε το πολιτικό σθένος να ψηφίσει ούτε μία μεταρρύθμιση στη Βουλή», υπογράμμισε.

Μόνο που εκεί στη Νέα Δημοκρατία σα να θυμήθηκαν λίγο αργά το καλό της χώρας…