ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων από τη Γερμανία

Τόσκας: Πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων από τη Γερμανία

Λάβρος κατά της πολιτικής που ασκεί η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, που προσπάθησε να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις για την σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, ο κ. Τόσκας άσκησε δριμύτατη επίθεση.

«Οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας σχετικά με τη διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ εάν προσεγγίσει περισσότερο τη Ρωσία, αποτελούν ασυνήθιστα ωμή παρέμβαση επιδιώξεων άσκησης γερμανικής κυριαρχίας στην τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών διαπραγματεύσεων», υποστήριξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», η Γερμανία «προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων και να μας υπαγορεύσει τις επιλογές της ελληνικής πολιτικής».

Παράλληλα επεσήμανε πως οι δηλώσεις της κ. Φον ντερ Λάιεν, δείχνουν και «το πόσο στριμωγμένη είναι αυτή τη στιγμή η γερμανική εξωτερική πολιτική που φαίνεται ότι, για πρώτη ίσως φορά, χάνει έδαφος και δεν την εμπιστεύονται πλέον ως ηγεμονική δύναμη οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού»...

Ο κ. Τόσκας κατέληξε σημειώνοντας πως «η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα δυσμενές σε βάρος της χώρας μας ενόψει της χθεσινής συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας. Το θέμα είναι γιατί το έκανε αυτό. Εχουμε συνηθίσει το ΝΑΤΟ -νομίζω το ξέρουμε όλοι- ότι επιδίδεται σε γεωπολιτικές επιδιώξεις, δεν μπαίνει τόσο πολύ στα χωράφια τα οικονομικά. Τώρα βλέπουμε μία ασυνήθιστη κίνηση, την υπουργό άμυνας μιας χώρας-μέλους να κάνει κριτική και να κινδυνολογεί σε βάρος μιας άλλης χώρας. Αρα κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν είναι τα θέματα τα αμυντικά, δεν είναι τα θέματα τα στρατιωτικά, δεν είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που επικαλέστηκε, ότι τάχα μου οι προσεγγίσεις μας με τη Ρωσία θα ρισκάρουν τη θέση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Είναι προφανές ότι θέλει να στριμώξει τη χώρα μας και να δείξει ότι εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε στους διεθνείς οργανισμούς, επειδή προφανώς θέλει να επιβάλλει τη δική της γερμανική κυριαρχία. Τώρα ποιός μιλάει θα μου πείτε. Η εκπρόσωπος της χώρας η οποία, στο πνεύμα του μιλιταρισμού, αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη σε ισάριθμους παγκόσμιους πολέμους και τώρα προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων και να μας υπαγορεύσει τις επιλογές της ελληνικής πολιτικής».

Σχετικές ειδήσεις