ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα: Έτσι θα χτυπήσουμε διαπλοκή και φοροδιαφυγή

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα: Έτσι θα χτυπήσουμε διαπλοκή και φοροδιαφυγή

«Θα δώσουμε μάχη κατά της διαπλοκής που καταδυναστεύει τον τόπο μας», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα σκληρή μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την άμεση κινητοποίηση του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο των μεγαλοκαταθετών και ξεκαθάρισε πως θα ανοίξει ξανά ο φάκελος για τις λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν. «Ήδη, έχουμε χαρτοφυλάκιο για να αντιμετωπίσουμε τον ακήρυχτο αυτό πόλεμο» είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι θα μπουν στο μικροσκόπιο οι τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.

«Θα βάλουμε τέλος στις υπερτιμολογήσεις και στα θαλασσοδάνεια», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. «Κινητοποιούμε Σώμα Ελεγκτών για τις συμβάσεις δημοσίου, για να δοθεί τέλος στις υπερτιμολογήσεις, δεν θα δώσουμε σε κανέναν συγχωροχάρτι» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως ΤτΕ, ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ δεν εξαιρούνται από την αρχή ελέγχου.

Παράλληλα προανήγγειλε εξεταστική για τα μνημόνια, προκαλώντας χειροκροτήματα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, με εξαίρεση τις πτέρυγες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Σπάει η διαπλοκή μεταξύ τραπεζών, κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι θα επανασυσταθεί με νόμο η ελληνική κρατική ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση, με πόρους από το ανταποδοτικό τέλος.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους καναλάρχες: «Εφαρμογή άμεσα του θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης και διαγωνισμός για την αδειοδότησή τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις