ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάλτε τέλος στη φορολογική «ασυλία» των εφοπλιστών εδώ και τώρα!

Βάλτε τέλος στη φορολογική «ασυλία» των εφοπλιστών εδώ και τώρα!

Αποφασισμένος να συγκρουστεί ολομέτωπα με τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών του δηλώσεων, καθιστώντας σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο Τράπεζες – Πολιτική – Media.

Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν βρήκε μια... λέξη να πει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τους εφοπλιστές και την προκλητική φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια, με τις «ευλογίες» των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Το Newsbomb.gr δίνει με πίστη και αποφασιστικότητα τη «μάχη» ώστε να σταματήσει η ισχύς των σκανδαλωδών ρυθμίσεων που καθιστούν... προαιρετική τη φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών, της πιο ισχυρής κατηγορίας επιχειρηματιών της χώρας, που αν υπάγονταν στο φορολογικό καθεστώς με το οποίο αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες, η πατρίδα μας θα είχε τη δυνατότητα να διασφαλίζει επιπλέον έσοδα στα ταμεία της, άνω του ενός δισ. ευρώ ετησίως.

Και θα παραμείνει πιστό σε αυτή τη στάση του, μέχρι η νέα κυβέρνηση και ένας νέος πρωθυπουργός και πολιτικός που δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη να χαϊδέψει αυτιά και να ταυτιστεί με συμφέροντα, βάλουν οριστικά και αμετάκλητα το τέλος που αρμόζει σε αυτό το βρώμικο σκάνδαλο.

Ένα σκάνδαλο που για τον Αντώνη Σαμαρά και τους προκατόχους του αποτέλεσε ένα από τα βασικά «εγκλήματα» έναντι του ελληνικού λαού, μεγεθύνοντας σε απίστευτα μεγέθη την ανθρωπιστική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του όλο το πεδίο ελεύθερο και μια τεράστια ευκαιρία να καταστεί ο πρώτος πολιτικός που θα κάνει πράξη αυτό που και σήμερα υποσχέθηκε, βάζοντας πάνω απ' όλα και κυρίως από τα εφοπλιστικά συμφέροντα, την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών.

Έχει τη δυνατότητα να «συνδέσει» την υπαγωγή των εφοπλιστών στο φορολογικό σύστημα και μάλιστα στην υψηλότερη κλίματα, με το νεοσύστατο Ταμείο Εθνικού Πλούτου. Αρκούν, πραγματικά, τα έσοδα από τη φορολόγηση των εφοπλιστών για τη συντήρηση του συγκεκριμένου Ταμείου, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για μια κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία με σκοπό να αποκαταστήσει αδικίες σε όλα τα επίπεδα, να πατάξει τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή. Οφείλει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, η πρώτη του φορολογική παρέμβαση να αφορά στη διαγραφή των προνομίων έναντι των «ολιγαρχών» της εφοπλιστικής... οικογένειας. Να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, όσο και αν γίνει αποδέκτης των γνωστών εκβιασμών και απειλών από το εφοπλιστικό λόμπι, που είχε μάθει να ακούει μόνο «μάλιστα» από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μονόδρομος είναι η υπαγωγή των εφοπλιστών στο φορολογικό καθεστώς που υπάγονται όλες οι νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις, όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ο ελληνικός λαός δεν συγχωρεί εκείνους που έβαλαν... πλάτη για να θησαυρίζουν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής οι εφοπλιστές. Και για να βάλει... πλάτη, όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να πετύχει η κυβέρνηση κοινωνικής ευθύνης που έχει δημιουργήσει, πρέπει να δει πράξεις.

Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς υπεκφυγές...

Λεφτά υπάρχουν, τα έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές και επιβάλλεται να φορολογηθούν...

Σχετικές ειδήσεις