ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης για κατώτατο μισθό: Με την επαναφορά στα 751 ευρώ η ανεργία θα αυξηθεί

Βρούτσης για κατώτατο μισθό: Με την επαναφορά στα 751 ευρώ η ανεργία θα αυξηθεί

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, θα αποτελέσει μπούμερανγκ για τους ίδιους τους εργαζόμενους, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε εκτενή ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει πως «το να πιστεύει κάποιος ότι με μια απότομη αύξηση των κατώτατων αμοιβών στα 751 ευρώ, όπως δηλαδή ήταν το 2009 – με αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο επιστημονικά τρόπο - θα ξαναγυρίσουμε αυτόματα και στις συνθήκες προ κρίσης, σα να μη συνέβη τίποτε, αποτελεί μια αυταπάτη».

«Είναι λοιπόν, απόλυτα βέβαιο ότι η επιστροφή στην παλαιά αποτυχημένη διαδικασία θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και στους δείκτες της ανεργίας» σημειώνει σε άλλο σημείο.

«Όλα τα προηγούμενα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι προχειρότητες και πειραματισμοί στην οικονομία, που στηρίζονται στις γνωστές προσεγγίσεις λαϊκισμού, οδηγούν τα πράγματα σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα» υποστηρίζει ο κ. Βρούτσης.

«Επειδή λοιπόν, η ελπίδα που στηρίζεται σε ψευδαισθήσεις και ανυπόστατες υποσχέσεις μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε εφιάλτη, προτείνουμε στην κυβέρνηση να κάνει στροφή άμεσα στον ρεαλισμό. Άλλωστε οι εκλογές τελείωσαν» προσθέτει ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις