ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι δελφίνοι περιμένουν το Eurogroup

ΝΔ: Οι δελφίνοι περιμένουν το Eurogroup

Αν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους εταίρους, στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Την ώρα που σε κορυφαίο επίπεδο, όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά με συναίνεση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, στο γαλάζιο παρασκήνιο οι ζυμώσεις πληθαίνουν.

Πολλά πρόσωπα αν και έχουν συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβουν κομβικές θέσεις στο νέο σχήμα που προετοιμάζει η Συγγρού, ταυτόχρονα συμμετέχουν σε συζητήσεις για τη διαδοχή του πρώην Πρωθυπουργού. Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν πως αν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους μία καλύτερη συμφωνία για τη χώρα, τότε την επόμενη ημέρα θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη γαλάζια Παράταξη.

Μέχρι σήμερα πάντως οι φιλολογικές συζητήσεις γίνονται σε επίπεδο βολιδοσκόπησης διαθέσεων, ωστόσο αυτή την εβδομάδα οι επαφές κλιμακώνονται προκειμένου όλες οι πλευρές να είναι έτοιμες σε περίπτωση ανοίγματος της κούρσας διαδοχής.

Ο Κώστας Καραμανλής συνιστά σε όποιον τον πλησιάζει ψυχραιμία, παρ' όλα αυτά οι δελφίνοι μετρούν δυνάμεις και κάνουν τις πρώτες μετρήσεις κοινής γνώμης. Αν και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένα (Κ.Μητσοτάκης, Ε.Στυλιανίδης, Μ.Βορίδης, Ν.Δένδιας) δεν αποκλείεται να υπάρξουν συμμαχίες που θα ανατρέψουν τα δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε την αποχώρηση του Δ.Αβραμόπουλου υπέρ του Α.Σαμαρά το 2009, που εν πολλοίς έδωσε το κλίμα νίκης στην πλευρά του νυν γαλάζιου προέδρου.

Όπως είναι το Newsbomb.gr σε θέση να γνωρίζει πάντως, ο χρόνος για τη σημερινή ηγεσία μετρά ήδη αντίστροφα καθώς δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του Α.Σαμαρά που αντιλαμβάνονται πως αρκετοί γαλάζιοι που την προηγούμενη εβδομάδα δήλωναν ενεργή συμμετοχή στη γαλάζια καθημερινότητα υπό τη σημερινή ηγεσία, ταυτόχρονα πόνταραν και σε δεύτερο ταμπλό, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Το έκτακτο Eurogroup άλλωστε δεν είναι μακριά και οι εξελίξεις για τη ΝΔ μπορεί να είναι ραγδαίες μετά το βράδυ της Τετάρτης...

Σχετικές ειδήσεις