ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Βήματα προόδου στην εξεύρεση κοινής βάσης για διαπραγμάτευση

FT: Βήματα προόδου στην εξεύρεση κοινής βάσης για διαπραγμάτευση

Στο δημοσίευμα των Financial Times που φέρει τον τίτλο «η απειλή της Ελλάδας οδηγεί την ευρωζώνη σε αδιέξοδο», υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος έχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εκφράζει την ελπίδα του πως στην έκτακτη συνεδρίαση του eurogroup «θα αποφασιστεί τουλάχιστον η διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

«Είμαστε συνηθισμένοι στις προβοκατόρικες δηλώσεις από την Αθήνα. Η ελπίδα μας είναι ότι την Τετάρτη θα αποφασιστεί τουλάχιστον η διαδικασία» δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Παρότι στο άρθρο παρατίθενται οι δηλώσεις Σόιμπλε («είμαι έτοιμος να δώσω κάθε βοήθεια αλλά αν δεν θέλουν τη βοήθειά μου, τότε εντάξει») και Γιούνγκερ («ο Τσίπρας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας θα γίνει δεκτό χωρίς κανένα περιορισμό»), οι συντάκτες σημειώνουν ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα εξόδου της κρίσης για την Ελλάδα πριν τη συνάντηση του Eurogroup.

Όπως αναφέρουν άλλοι αξιωματούχοι, επίσης εμπλεκόμενοι στη διαδικασία, υπήρξε κάποια πρόοδος στην εύρεση κοινής βάσης για τις διαπραγματεύσεις. Το ένα σκέλος θα αφορά τη σύγκριση ανάμεσα στις προτάσεις του κυρίου Τσίπρα με τις απαιτήσεις του υπάρχοντος προγράμματος ώστε να διαπιστωθεί σε ποια σημεία τα δύο προγράμματα ταυτίζονται και σε ποια σημεία πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση για τις διαφορές τους.

Σχετικές ειδήσεις