ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Newsbomb: Ακόμα τίποτα... Όλα είναι ανοιχτά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Newsbomb: Ακόμα τίποτα... Όλα είναι ανοιχτά

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών σχετικά με τον αν θα καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να βρει συμβιβαστική λύση με τους δανειστές, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες ώρες διεξάγεται μια «σκληρή παρτίδα πόκερ» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Και μπορεί οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται υπό ασφυκτικό πλαίσιο και χωρίς κάποιο αποτέλεσμα προς το παρόν, αλλά από την Αθήνα εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες ώρες θα βγει «λευκός καπνός»...

«Όλα είναι ανοιχτά, ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχείς επαφές, όπως και ο κ. Βαρουφάκης. Ευελπιστούμε σε συμφωνία, αλλά αν οι δανειστές συνεχίσουν τις απειλές και την αδιάλλακτη στάση, όπως ο Σόιμπλε πριν από λίγο, τότε η σύγκρουση είναι μονόδρομος και θα την έχουν επιλέξει εκείνοι», τόνισε στο Newsbomb βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη φαίνεται να έχει δύο προσεγγίσεις. Από τη μία αυτή του κ. Γιουνκέρ, ο οποίος, επικουρούμενος από την Αυστρία και το Βέλγιο, έχει μια πιο διαλλακτική γραμμή και από την άλλη η σκληρή γερμανική γραμμή, που θέλει πρώτα ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και μετά οτιδήποτε άλλο…

Σχετικές ειδήσεις