ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup: Σκληρή μάχη «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

Eurogroup: Σκληρή μάχη «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

Μία σκληρή αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους εταίρους τους βλέπουν τα διεθνή μέσα για την Ελλάδα, εν αναμονή του σημερινού κρίσιμου Eurogroup, το οποίο και θεωρούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας για την οικονομία της χώρας.

Στο πρωτοσέλιδο της Bild υπάρχει ο πηχυαίος τίτλος: «Το ελληνικό δράμα – Πάνε τα 65 δις. Που δώσαμε; Η Bild είχε προειδοποιήσει».

bild copy

Η Handelsblatt, το οικονομικό φύλλο της Γερμανίας, στο πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας της έχει μία φωτογραφία με ένα φθαρμένο σχοινί, το οποίο συγκρατεί μία μία λεπτή κλωστούλα και φέρει τίτλο: "Το τελευταίο σχοινί διάσωσης της Ελλάδας".

Handelsblatt

Ο τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση του BBC είναι: Η Ελλάδα θα πιέσει για επανεξέταση του προγράμματος διάσωσης.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως "η αριστερή κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα πλάνο δέκα σημείων για την αντικατάσταση του 30% του τεράστιου προγράμματος διάσωσης - Η ελληνική κυβέρνηση πήρε εύκολα την ψήφο εμπιστοσύνης, το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της συνάντησης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

bbc

Σκληρή αναμένεται η αναμέτρηση της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων στις Βρυξέλλες αναφέρει το Reuters, το οποίο αναφέρει: "Υπάρχει ακόμα χρόνος για την Ελλάδα να δώσει τέλος στο αδιέξοδο του χρέους με τους Ευρωπαίους εταίρους της, παρότι δεν υπάρχει Plan B στον ορίζοντα, όπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως η Αθήνα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης".

Reuters

Όπως γράφει η Deutsche Welle, o Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

DW

"Μπορούν να επιβιώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις; Η πολιτική κρίση που έχει προκληθεί από τη μάχη ανάμεσα στην νέα αριστερή κυβέρνηση της χώρας και τους δανειστές απειλεί να στραγγαλίσει οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάκαμψη", σχολιάζει χαρακτηριστικά η wall street journal.

CORRIERE DELLA SERA

Θέμα αιχμής το ελληνικό και για τους Ιταλούς. Η Corriere della sera σχολιάζει: "Η Γερμανία παγώνει την Αθήνα. Σόιμπλε: Τηρήστε τα συμφωνηθέντα ή τελειώστε εδώ. Τσίπρας: Δεν υποχωρούμε".

Ενώ η La Stampa επισημαίνει με νόημα: "Ελλάδα και Ουκρανία κάνουν την Ευρώπη να τρέμει. Οι τελευταίες ώρες που απομένουν για να τερματιστεί η κρίση. Δεν υπάρχει γερμανικό σχέδιο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους."

Σχετικές ειδήσεις