ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Το κοινό ανακοινωθέν που δεν εκδόθηκε ποτέ

Financial Times: Το κοινό ανακοινωθέν που δεν εκδόθηκε ποτέ

Οι Financial Times παρουσιάζουν την ανακοίνωση που αρχικά είχε συμφωνηθεί αλλά, τελικά, δε βγήκε λόγω διαφωνίας των δύο πλευρών.

Το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα που θα εκδιδόταν, αλλά τελικά δεν πέρασε, ανέφερε πως η Αθήνα θα διερευνούσε παράταση και εάν υπήρχε επιτυχία, κάτι τέτοιο θα «γεφύρωνε το χρόνο» για νέα συμφωνία.
Η ελληνική πλευρά απέρριψε το προσχέδιο ανακοινωθέντος των «19».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «η κοινή δήλωση δεν έμελλε να βγει. Παρέμεινε ένα ακόμη δείγμα του συνεχιζόμενου ελληνικού δράματος»:

«Σήμερα το Eurogroup έκανε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και της κατάστασης του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».

FT

Σχετικές ειδήσεις