ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε για Βαρουφάκη: Σέβομαι τον διάσημο και πολιτισμένο οικονομολόγο

Σόιμπλε για Βαρουφάκη: Σέβομαι τον διάσημο και πολιτισμένο οικονομολόγο

Αρκετά θετικά ήταν τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε για τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη,σε ερώτηση που του έθεσε δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Algemeine Zeitung, πριν την αναχώρηση του από την Κωνσταντινούπολη (όπου συμμετείχε στη σύνοδο των G20) με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Eurogroup.

Ο Σόιμπλε εξήρε τις γνώσεις και την προσωπικότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών λέγοντας μάλιστα ότι τρέφει σεβασμό για πολιτικούς που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μια προεκλογική εκστρατεία.

«Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της λεγόμενος ευρωκρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι δεν τον νοιάζει αν ο κ. Βαρουφάκης «φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι».

Όσο για την πρώτη συνάντησή τους στο Βερολίνο ο Γερμανός αντελήφθη ότι ο «Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος».

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτορα Σόιμπλε» είχε δηλώσει από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν συναντήσει τον γερμανό υπουργό στο Βερολίνο.

Σχετικές ειδήσεις