ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Ο Τσίπρας είναι κατά 70% Σαμαράς

Καραγκούνης: Ο Τσίπρας είναι κατά 70% Σαμαράς

«Καλό είναι να μην προτρέχουμε για να δούμε ακριβώς σε τι συμφωνία θα πάμε και τι παραμέτρους θα έχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μιλώντας στον Real Fm, ο Κώστας Καραγκούνης σημείωσε:

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, περιμένουμε να δούμε τι τελικά θα αποφασιστεί τη Δευτέρα. Φαίνεται να γίνεται μια τεράστια πολιτική στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δύο πολύ βασικά ζητήματα φαίνεται να ξεχνιούνται, όπως το θέμα του κουρέματος του χρέους».

«Εάν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο κούρεμα της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, όταν θα έρθει η συμφωνία για τη ρύθμιση τι θα κάνουν; Εμείς όταν θα έρθει η στιγμή, έχουμε μάθει να βάζουμε πλάτη για τη χώρα όχι να την υπονομεύουμε», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο Τσίπρας είναι κατά 70% Σαμαράς και το υπόλοιπο 30% θα δούμε τι θα είναι όταν το βρούνε. Δηλαδή στο 70% του μνημονίου που φαίνεται να συμφωνεί η κυβέρνηση τι από αυτό ψηφίσανε στη Βουλή, τι από αυτό στηρίξανε; Το υπόλοιπο 30% έχει μια υποχρέωση. Αν θες να το αλλάξεις θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα. Το ζήτημα ποιο είναι; Ότι κατά 70% είχε δίκιο ο Σαμαράς; Εδώ πρέπει να υπάρξει μια ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση».

Όσον αφορά στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και το δείπνο στελεχών του κόμματος με τη Μαριέττα Γιαννάκου, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε πως «αυτά που είπαν με την κ. Γιαννάκου είναι νομίζω αυτά που συζητάνε όλοι. Τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάσουν, εκεί θα κάνουμε την κριτική μας, την αυτοκριτική μας, θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει».

«Η κ. Γιαννάκου βγήκε και είπε ακριβώς τι είπαν και τι συζήτησαν. Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις. Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει στα όργανα. Ξεκινάμε στις 19 του μήνα και θα συζητηθούν όλα», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις