ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν θα πληρώνουμε τα ελικόπτερα που δεν πετάνε

Καμμένος: Δεν θα πληρώνουμε τα ελικόπτερα που δεν πετάνε

«Τέρμα οι κουμπάροι και τα ρουσφέτια στους εξοπλισμούς».

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

Όπως είπε ο υπουργός, η γραμματεία θα αλλάξει για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπου οι υπουργοί έβαζαν στις θέσεις - κλειδιά τους κουμπάρους τους και με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα παραμείνει μία γραμματεία η οποία λέγεται Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. όπου ο κάθε υπουργός έβαζε τον κουμπάρο του - οι περισσότεροι κουμπάροι είναι τώρα στη φυλακή - και έμπαιναν και καμιά δεκαριά στελέχη τα οποία χρησιμοποιούσαν το δημόσιο χρήμα για τον εξοπλισμό της χώρας για να πλουτίσουν. Θα πάει πάλι στα επιτελεία. Αντί, δηλαδή, να έχουμε αυτή τη στιγμή 50 υπηρεσίες που ασχολούνται με την αεροπορία, για να σας πω ένα παράδειγμα, θα υπάρχει μία υπηρεσία».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα των ελικοπτέρων κάτι που είχε υπογραμμίσει και από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου είχε μιλήσει για μέγα σκάνδαλο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει τη σύσταση ειδικού σώματος «αδιάφθορων», οι οποίοι θα κάνουν φύλλο και φτερό τα γραφεία του Πενταγώνου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην αγορά των ελικοπτέρων Μ-90.

Σήμερα το πρωί (13/02/2015) μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αντί να πληρώναμε τα ελικόπτερα τα οποία παραλάβαμε και δεν πετάνε, τους όρους και τις ρήτρες, δεν θα τα πληρώνουμε. Καταλάβατε; Αυτές είναι αλλαγές πολύ σημαντικές. Αντί να πετάνε με τα τρία κυβερνητικά αεροπλάνα, η κυβέρνηση, οι φίλοι της κυβέρνησης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού που πήγαινε βόλτες στο Abu Dhabi, δεν θα πετάνε. Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που σας είπα, είναι πάνω από το 70%», αφήνοντας αιχμές για την οικογένεια Παπανδρέου και για τον ρόλο που έπαιξαν τα αδέρφια του Γιώργου Παπανδρέου στο δημόσιο βίο κατά τη διάρκεια της θητείας του τελευταίου».

Σχετικές ειδήσεις