ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Φραστικό επεισόδιο Βενιζέλου – Φώφης

ΠΑΣΟΚ: Φραστικό επεισόδιο Βενιζέλου – Φώφης

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος και η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου.

Ο κ. Βενιζέλος σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης που είχε με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ,η οποία τέθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου πριν από το συνέδριο με κάλπες από τη βάση, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να της είπε: «Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω το Γ. Παπανδρέου και τους κολλητούς του».

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησε ακόμη και με παραίτηση στη περίπτωση που δεν γινόταν αποδεκτή η εισήγησή του.

«Η ισχύει αυτό που έχεις ήδη πει ότι θα αποχωρήσεις από την ηγεσία και θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό, ή όχι που είναι ανθρώπινο να έχεις αλλάξει γνώμη, αλλά εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε», απάντησε η κ. Γεννηματά.

Μετά τον καβγά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το λόγο πήρε ο Κ. Σκανδαλίδης που είπε ότι είμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα, αν έχει νόημα και προοπτική το ΠΑΣΟΚ. «Εγώ πιστεύω πως αξίζει μια νέα προσπάθεια ανασύνταξης μια οριοθέτηση πιο δύσκολη από τις άλλες φορές, όχι μόνο με κάποια καλά κείμενα , αλλά με νέες διαδικασίες και πρακτικές. Να βάλουμε πρώτα την πολιτική και μετά τα πρόσωπα, πρώτα η δομή και οι διαδικασίες και μετά η εκλογή προέδρου, άρα ένα πλήρες συνέδριο πρώτα που πρέπει να επισπευσθεί», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Σχετικές ειδήσεις