ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συγκίνηση Καραμανλή και Παυλόπουλου…

Η συγκίνηση Καραμανλή και Παυλόπουλου…

Φορτισμένο συγκινησιακά ήταν το κλίμα μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Πρ. Παυλόπουλου, όταν συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο υποψήφιος (και σίγουρος ότι θα εκλεγεί) Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον Κ. Καραμανλή αμέσως μόλις του έγινε η πρόταση απ’ τον πρωθυπουργό, λίγο πριν αυτός ξεκινήσει την ομιλία του στην Κ.Ο.

Ήταν ο πρώτος (και μόνος) που ενημέρωσε. Άλλωστε η σχέση τους είναι πολύχρονη, διαχρονική, στενή. Ο νέος Πρόεδρος ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Η σχέση τους βέβαια χρονολογείται απ’ την περίοδο που ο Πρ. Παυλόπουλος ήταν επικεφαλής του νομικού γραφείου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα ο νέος Πρόεδρος επισκέφτηκε τον Κ. Καραμανλή, στην Παναγή Κυριακού.

Η συνάντησή τους ήταν, όπως μάθαμε, πάρα πολύ φορτισμένη, αγκαλιάστηκαν και δάκρυσαν και οι δυο.

Στη συνέχεια μίλησαν. Θυμήθηκαν, σκέφτηκαν στιγμές της πολύχρονης φιλίας τους, συγκινήθηκαν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Κ. Καραμανλής όταν αρνήθηκε με ευγένεια την πρόταση Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συζητήσεις που είχε με τον Πρ. Παυλόπουλο του έλεγε «εσύ Προκόπη θα ήσουν ιδανικός για Πρόεδρος»…

Σχετικές ειδήσεις