ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Δεν πάμε τη χώρα στα βράχια- Δεν αναστέλλεται το πρόγραμμά μας

Σακελλαρίδης: Δεν πάμε τη χώρα στα βράχια- Δεν αναστέλλεται το πρόγραμμά μας

Δεν τίθεται σε αναστολή το πρόγραμμα της κυβέρνησης με τη διατύπωση του αιτήματος για παράταση της δανειακή σύμβασης, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ.. Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι τον Αύγουστο και σύγκληση έκτακτου Eurogroup και μέσα στο διάστημα αυτό στόχος είναι να ληφθούν μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

«Θέλουμε να υπάρχει εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους. Θέλουμε επίσης να υπάρχει μια δημοσιονομική χαλάρωση σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν με το αίτημα θα τεθεί υπό αναστολή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: Εμείς από τη δική μας πλευρά, μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να δείξουμε ότι μένουμε πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει. Όσοι θέλουν να σπεκουλάρουν πάνω στο αντίθετο, ας δουν χωρίς παρωπίδες τι κάνει η κυβέρνηση»
«Στο κείμενο πριν το Eurogroup υπήρχε ρητή αναφορά στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης, εμείς σε αυτή τη δέσμευση παραμένουμε» είπε σε άλλο σημείο.

Για το ενδεχόμενο να «προσκρούσει» η κυβέρνηση στην άτεγκτη στάση της Γερμανίας, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε «ελπίζω ότι δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θέλουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή εντολή»

Αναφερόμενος στις επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθεί κοινή λύση, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε : «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος για την αμοιβαία λύση. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο πρωθυπουργός μίλησε ήδη με το Βέλγο πρωθυπουργό και τον Αυστριακό Καγκελάριο. Θέλουμε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, για να ξεκινήσει στην ουσία το έργο της κυβέρνησης στην κοινωνία».

Σχετικά με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «συμπυκνώνει στοιχεία που είναι απαραίτητα αυτή την ώρα για τη λαϊκή ενότητα».

Επιμέλεια: Παρασκευή Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις