ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους

Κωνσταντοπούλου: Δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους

Την ανάγκη του λαού να πληροφορηθεί για το χρέος θα τιμήσει η κυβέρνηση, που έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες για τον λογιστικό έλεγχό του, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη». Όπως πρόσθεσε, προσβλέπει στη στενή συνεργασία του ελληνικού κοινοβουλίου με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στην επανάκτηση των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, από τις οποίες διολισθαίνει.

Στην ίδια εκδήλωση, μίλησαν και άλλοι ευρωβουλευτές.

Ο Νίκος Χουντής εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα ολοκληρωθούν με καλό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η νέα κυβέρνηση προβάλλει τις διεκδικήσεις της ως ισότιμο μέλος, χωρίς την πρόθεση να ρίξει το βάρος στους ευρωπαίους φορολογούμενους και με επίγνωση της κρισιμότητας της στιγμής»

Πρόσθεσε δε ότι «Το όραμα της κυβέρνησης είναι μια Ευρώπη με έμφαση στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με ειρηνικό ρόλο στον διεθνή χώρο που είναι γεμάτος συγκρούσεις. Σε αυτό το όραμα, πρόσθεσε, θέση μας είναι να παίξει καθοριστικό ρόλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τα εθνικά κοινοβούλια και θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε ότι η ΕΕ η οποία στηρίζεται στους έντιμους συμβιβασμούς θα βρει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και θα γεφυρώσει ακόμη μια φορά τις διαφορές.

Για «άμεση προσχώρηση της νέας κυβέρνησης στον ρεαλισμό», μίλησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη, προσθέτοντας, ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου εξέφρασε την προσδοκία ότι θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση για τον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να μην επιμηκυνθεί η λιτότητα και να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη.

Σχετικές ειδήσεις