ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τη Δευτέρα στέλνουμε τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Τσίπρας: Τη Δευτέρα στέλνουμε τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Σε ανοιχτή γραμμή με τους εταίρους της βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου μέσα στο Σαββατοκύριακο να καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις για την οποία δεσμεύτηκε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος για την προετοιμασία του εγγράφου που πρέπει να σταλεί στους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς όπως τόνισε σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους: «Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφού τόνισε πως το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι έτοιμο, ωστόσο μόνο ένα μέρος του θα σταλεί στους εταίρους, σημείωσε πως «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία».

Ερωτηθείς δε για τον αν θα καθυστερήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου απάντησε με χιούμορ: «Να μην συζητήσουμε και εμείς; Μόνο ο Σόιμπλε θα μιλάει;».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στο κυβερνητικό Συμβούλιο που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00, συζητείται η απόφαση στο Eurogroup, ενώ συγκροτείται ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι.

Σχετικές ειδήσεις