ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου

Μία πρώτη αποτίμηση του χθεσινού αποτελέσματος από το Eurogroup και τα επόμενα βήματα όσον αφορά τη συγγραφή του κειμένου που η ελληνική κυβέρνηση θα κομίσει στις Βρυξέλλες στο τραπέζι του εν εξελίξει κυβερνητικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης Θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες των όσων ειπώθηκαν με τους εταίρους πιστωτές στις Βρυξέλλες.

Αναμένεται επίσης το συμβούλιο να ασχοληθεί με τον κατάλογο των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να στείλει η Αθήνα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Mέχρι την Καθαρά Δευτέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που θα μετατεθούν έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση των θεσμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) ως προς την ελληνική πρόταση και να υπάρξει η έγκριση του Eurogroup.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διάγγελμα μιλώντας για σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδας στην Ευρώπη ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για πρώτη φορά, αληθινή διαπραγμάτευση.

Σχετικές ειδήσεις