ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση από την Bundestag αν η Ελλάδα κρατήσει τις υποσχέσεις της

Έγκριση από την Bundestag αν η Ελλάδα κρατήσει τις υποσχέσεις της

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την παράταση για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση η Αθήνα να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, όπως είχε υποσχεθεί, σχολίασε ο ηγέτης των συντηρητικών της Μέρκελ στο κοινοβούλιο, μεταδίδει το CNBC.

"Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους τώρα," φέρεται να δήλωσε ο Volker Kauder, στην εφημερίδα Welt am Sonntag, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο και αναφέρεται το CNBC. Αφού γίνει αυτό "στη συνέχεια, μια επέκταση του προγράμματος ενίσχυσης δύναται να εγκριθεί από τη γερμανική Bundestag", προσθέτει

Ο Kauder τονίζει ακόμη ότι «η Ελλάδα έχει τελικά συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα."

Η Ελλάδα αργά την Παρασκευή εξασφάλισε τετράμηνη παράταση της χρηματοδότησης, αποφεύγοντας την πτώχευση και την έξοδο του ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα επανέρθει τη Δευτέρα με τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις.

Με επιφύλαξη δέχτηκαν τη συμφωνία και άλλοι Γερμανοί συντηρητικοί βουλευτές, επιμένοντας ότι ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

"Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αλλά ακόμη δεν φτάσαμε στον τερματισμό", είπε ο Ραλφ Μπρίνκχαους, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών. Το αν το κοινοβούλιο θα εγκρίνει την τετράμηνη παράταση εξαρτάται από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, σημείωσε.

"Η Ελλάδα έχασε ένα μέρος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων της τους τελευταίους μήνες. Η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης", κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις