ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε...

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε...

Ανακούφιση μετά την συμφωνία. Τι απαντάει το Μαξίμου σε Σαμαρά - Βενιζέλο

«Συνεχίζουμε, έχουμε το κεφάλι έξω από το νερό, τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε», δήλωσε στο κυβερνητικό συμβούλιο, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της πρότασης της ελληνικής πρότασης από το Eurogroup.

Προηγουμένως στο Κυβερνητικό Συμβούλιο οι Υπουργοί ενημερώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την λίστα των μεταρρυθμίσεων και των κυβερνητικών δράσεων που στάλθηκε στους θεσμούς και συζητήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και σχεδιασμός για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης με άξονες την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στελέχη της κυβέρνησης προεξάρχοντος του Π.Λαφαζάνη ζήτησαν διευκρινίσεις για θέματα που άπτονται των ιδιωτικοποιήσεων και των θεμάτων που αφορούν στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.

«Πήραμε το τετράμηνο μπορούμε να κυβερνήσουμε» ανέφεραν στο Newsbomb πηγές του Μαξίμου.

Ταυτόχρονα εξαπολύεται αντεπίθεση στους Σαμαρά και Βενιζέλο: «Ο κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα προσπαθώντας να πείσει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του! Αυτοί που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας, ενώ έκλειναν το μάτι στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, έχουν το θράσος να μας “επιπλήττουν” επειδή ανοίγουμε το δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων. Την ίδια στιγμή ο μνημονιακός εταίρος του κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος, τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει στη συντριπτική της πλειοψηφία τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν…Ας τελειώνουν τα ψέματα. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας», τονίζει το Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις