ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή

Συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φαίνεται πως είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Έθνους», το ραντεβού κλείστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον κ. Καραμανλή στο σπίτι του, προκειμένου να μιλήσουν ανοιχτά για όλα και ειδικότερα για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόσκληση και το δείπνο οριστικοποιήθηκε για το βράδυ της Κυριακής, όποτε και ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στην Κηφισιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ξεκίνησε από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η συζήτηση έφτασε στα θέματα που απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, ωστόσο δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα και του εξήγησε ότι η ΝΔ είναι αυτήν τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους.

Το βράδυ της Κυριακής οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή, καθώς οι εξελίξεις για τη χώρα θα είναι συνεχείς.

Ρoή Ειδήσεων