ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανός βουλευτής καταδίκασε την ανθελληνική εκστρατεία της Bild

Γερμανός βουλευτής καταδίκασε την ανθελληνική εκστρατεία της Bild

Την ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας «Bild» καταδίκασε ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) 'Αξελ Σέφερ από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, κρατώντας το χθεσινό πρωτοσέλιδό της με διαγεγραμμμένο τον πηχυαίο τίτλο «Nein» («όχι»), ο οποίος απευθυνόταν στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Σέφερ ανέφερε ότι «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία - κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα». Συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης» πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι. Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

Σχετικές ειδήσεις