ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου κατά υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ

Χριστοφιλοπούλου κατά υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ

Σφοδρή επίθεσηστην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας περί κατάργησης των ΤΕΙ εξαπέλυσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, «το αλαλούμ κυβερνητικών εξαγγελιών στο ευαίσθητο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται! Αρχικά ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Μπαλτά για κατάργηση των πρότυπων σχολείων, αλλά και του Αναπληρωτή του για την κατάργηση του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, που ο Υπουργός κατόπιν αναίρεσε».

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «σήμερα (σσ. 02/03) ήταν η σειρά του Γενικού Γραμματέα κ. Χασάπη να ανακοινώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι καταργούνται τα ΤΕΙ! Προχώρησε μάλιστα σε διαχωρισμό τους σε εκείνα που θα μετεξελιχθούν σε πανεπιστήμια και στα υπόλοιπα που θα γίνουν ΙΕΚ, αναβαθμισμένα όμως διευκρίνισε».

Όπως σημειώνει η κ. Χριστοφιλοπούλου, «είναι άγνωστο αν ο Υπουργός κ. Μπαλτάς γνωρίζει και αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Γενικού του Γραμματέα. Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιο η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προβαίνει σε δηλώσεις κατάργησης θεσμών όπως τα πρότυπα και οι εξετάσεις ΑΣΕΠ ή ακόμη ολόκληρων βαθμίδων εκπαίδευσης όπως τα ΤΕΙ».

«Κύριοι της ηγεσίας του Υπουργείου, αρκετά παίξατε πλέον με την παιδεία, παραγνωρίζοντας μαθητές, σπουδαστές, γονείς και εκπαιδευτικούς» προσθέτει και καταλήγει:

«Χρειάζεται σοβαρότητα και δουλειά και όχι σκόρπιες αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις που δημιουργούν τεράστια σύγχυση και αναστάτωση υποβαθμίζοντας την δημόσια εκπαίδευση».

Σχετικές ειδήσεις